Westerborkpad – 5 – Hilversum Sportpark – Baarn

Op mijn oudejaarsdag in het Coronajaar 2020 een kleine etappe van ongeveer 8 km. Start bij Station Hilversum Sportpark. De route gaat eerst richting het centrum van de omroepstad, maar al snel sla ik rechtsaf om uiteindelijk via de Oude Amersfoortseweg het spoor over te steken, juist weg van het centrum. Vrijwel direct links het gebouw van de E.O., een voormalig klooster.

Er wordt flink gewerkt aan en bij het spoor. Dat is vooral het eerste deel van de tocht bijna hinderlijk merkbaar. De route loopt volgens het boekje bijna 2 km strak langs het spoor. Maar er wordt een busbaan en een compenserende natuurbrug aangelegd, dus voert de route in de huidige wandelpraktijk van het spoor af. Dat is niet altijd helder aangegeven; ik probeer zoveel mogelijk toch het boekje te volgen, loop vast, moet door bos struinen etc. Het is gelukkig heerlijk weer en de aanblik van bijvoorbeeld een deel van het Wasmeer en de geur van naaldbomen vergoedt veel. 

De A27 onderdoor, rechtsaf langs de Amerpoort, een grote instelling voor gehandicapten, het spoor over richting Hooge Vuursche, vrij direct linksaf door verkoelend bos langs de spoorlijn . Na 3,5 km onder de Amsterdamsestraatweg door die langs Baarn loopt, later langs Paleis Soestdijk naar Soest voert. In Baarn het spoor weer over en rechtsaf er langs naar Station Baarn, waarvandaan de trein naar Hilversum niet gaat vanwege de genoemde werkzaamheden, maar er staan bussen klaar.